Bliv klar til halloween med nyt kostume

Bliv klar til halloween med nyt kostume

Hvert år på den 31. oktober er der uhygge mange steder i Danmark, hvor hekse, genfærd og mørke væsner kommer til live. Haver og hoveddøre pyntes med udskårne græskar med lys og spindelvæv, og inden for gør børnene sig klar til en omgang ”trick or treat”-indsamling i nabolaget. Netop turen rundt for at banke på dørene kræver en udklædning. Der falder næppe meget slik af til det barn, som møder op u-udklædt.

Den amerikanske tradition, halloween, er efterhånden en tradition i Danmark også, og børn rundt omkring ifører sig derfor også årets uhyggelige halloween kostumer. Men er du i tvivl om, hvad dit barn skal iklæde sig i år, så kommer her inspiration til netop halloween udklædning.

De simple

Er du eller dit barn ikke meget for udklædning, men er der alligevel et arrangement, hvor det forventes at være udklædt, så er der heldigvis mange simple måder at klæde sig ud på. De simple løsninger indebærer typisk en simpel dragt eller uniform, som ikke påkræver særlige masker og andet tilbehør, for at det kan ses, hvad halloween kostumet forestiller. Ofte kan disse også syes selv, hvis man er lidt skarp på en symaskine. Alt andet lige, så kan eksempelvis både spøgelser, Frankenstein og munke klares ganske simpelt – hjemmelavet eller ej.

De grundige

Er du nærmere på udkig efter et kostume, som der er lagt en smule mere arbejde i, så er der også masser af idéer og muligheder for at personificere udklædningen. Sminke og tilbehør sikrer nemlig ikke blot, at det er tydeligt, hvad man forestiller, men det sikrer også, at ingen har samme halloween kostume som dit barn.

Zombier i mange afskygninger, uhyggelige filmkarakterer eller en uhyggelig klovn. Mulighederne er mange, hvis dit barn endnu ikke har besluttet sig for en udklædning. Sæt dog ikke begrænsninger for deres idéer, for det er nok nemmere at lave, end du tror. De fleste grundudklædninger er til rådighed i butikker og på webshops. Derudover findes der også et hav af tilbehør og ekstra udstyr, som kun gør udklædningen endnu mere livagtig.

Hvis I har bestemt jer for at gå all-in på udklædningen i år, så kan det meget vel kræve noget uhyggelig ansigtsmaling eller make-up. Og det er nemmere, end man skulle tro. En hurtig søgning på Google eller YouTube stiller nemlig masser af forslag, guides og ”how to”-videoer til rådighed, som hjælper dig bedst muligt.

Til den voksne

Hvis du skal med ud og stemme dørklokker eller med til fest på skolen, så kan du også selv nemt og hurtigt finde en udklædning. Der findes masser af simple udklædninger til voksne, som ikke kræver det store. Eksempelvis kan en maske gøre underværker, hvis du kombinerer det med en uniform eller måske bare med en gammel kedeldragt hjemme fra garagen. Mulighederne er uendelige, og du kan eventuelt klæde dig ud i samme tema som dit barn, hvis du vil glæde ham eller hende med fælles halloween kostumer.

Jan Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *