Find det bedste udstyr til tremmesengen

Find det bedste udstyr til tremmesengen

En af de større ting, der skal købes, når du venter barn, er en seng. Der findes forskellige muligheder, men en af de mest valgte er nok tremmesengen. Tremmesengen er god, fordi den kan bruges fra barnet er nyfødt og flere år frem. Ofte kan bunden på en tremmeseng også indstilles i flere højder. Det er praktisk, da du i starten har brug for nemt at kunne løfte din baby op af sengen. Til at starte med vil du altså have bunden så højt op som muligt. Du skal formentlig op flere gange om natten for at give din baby noget at spise eller skifte ham eller hende, og derfor er det praktisk, at bunden står forholdsvis højt.

Når dit barn bliver lidt større, skal du sætte bunden længere ned. Når dit barn først har mulighed for at rejse sig op selv, så må bunden ikke være for højt oppe af sikkerhedsmæssige årsager. Det er som regel heldigvis ikke noget problem, og det burde ikke være så svært at indstille bunden i den nye højde, så du igen kan være tryg ved at have dit barn sovende i sengen.

Udstyr til tremmesengen

Når du har fundet den rette tremmeseng, skal du selvfølgelig have forskelligt udstyr til den. Ud over en madras til bunden og en dyne, er der også mange, der vælger at købe en sengerand. En sengerand er en skummadras, som kan stå i dit barns tremmeseng. Der findes både meget tykke modeller og lidt tyndere. Det er forskelligt, hvad folk foretrækker. Og ofte vil det også komme an på, hvordan dit barn sover. Sengeranden skal nemlig beskytte barnet, når det begynder at rulle rundt i sengen. Her kan de nemt komme til at slå sig på siderne, hvis der ikke er en tremmeseng.

Derudover er en sengerand også med til at skabe tryghed for barnet. Især når det er helt lille. Barnet er vant til ikke at have særlig meget plads inde i morens mave, og derfor kan det virke skræmmende for barnet, når det pludselig bliver lagt i en tremmeseng, hvor der er masser af plads. Sengeranden er med til at gøre sengen mindre og får den også til at virke mere som en lille hule for dit barn. Det vil formentlig gøre dit barn mere roligt, så både du og barn får en bedre nattesøvn.

Sengerand som pyntegenstand

Sengeranden er en praktisk ting til dit barns tremmeseng. Men udover at virke som beskyttelse og tryghed, så bliver den også ofte set som en pyntegenstand. Der findes i dag et stort udvalg af sengerande. Du kan få dem i forskellige tykkelser og farver og mønstre. Det er individuelt, hvad du foretrækker, men ofte vil forældre vælge en sengerand, som passer til de øvrige ting på børneværelset eller der, hvor barnets seng står. Da barnet nok er ligeglad er det forældrenes smag, der afgør, hvilken sengerand de vælger. For nogle er det meget vigtigt, mens det for andre ikke betyder det store.

Jan Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *