Leg med din baby

Leg med din baby

Det er hyggeligt at lege med sin baby. Babyen bliver glad og godt udmattet efterfølgende. For nogen kan det være svært at finde på, hvad man skal lege med sin baby, og det kan være svært at finde på nye eller varierende idéer. Legen kommer selvfølgelig an på babyens alder, samt hvor det er i sin udvikling. Oplagte lege vil være lege hvor babyen sanser stimuleres. Det kan for eksempel være noget med at dreje rundt, forskellige berøringer, sanglege, bade og så videre. Der findes også meget sansestimulerende legetøj. Du lærer hurtigt, hvornår babyen har fået nok, og dermed hvornår du fremover skal stoppe legen, inden babyen bliver overstimuleret.

Lege med en nyfødt
Et lille nyfødt barn har ikke brug for at blive leget med. For babyen er det rigeligt at se på dit ansigt, lære det at kende og lige så stille få øje på alle de andre ting, som er i omgivelserne. Derfor behøver man ikke at være så legeaktiv i den første fase. Masser af kropskontakt, blid babymassage eller nussen og måske lidt bade er rigeligt i den første periode af babyens liv. Du kan læse meget mere om hvilket babyudstyr, som du kan få behov for til dit spædbarn på nettet.

Babyleg fra 3 måneders alderen
Når din baby er omkring 3 måneder kan I så småt begynde at lege lidt mere. Fortsæt endelig med babymassage. Nu kan man også begynde at røre babys hud på anden vis. Det kan for eksempel være med en fjer, en fugtig klud, silkestof, vat eller hvad man nu har liggende derhjemme. Det er sjovt for babyen at mærke. Man kan også begynde at gynge babyen forsigtigt. Læg babyen midt på sin dyne, tag fat i hjørnerne og sving forsigtigt babyen i behagelige gyngende bevægelser. Husk at hold øje med, hvornår babyen har fået nok.

Lege fra 6 måneders alderen
Nu kan I begynde at tumle lidt mere. Prøv for eksempel en sansegynge, som både kan svinge og dreje rundt. Det kan også være sjovt at introducere sæbebobler, da babyen nu kan begynde at slå eller gribe efter boblerne. Det er ofte til står begejstring at puste sæbebobler rundt om babyen.
Det begynder også for alvor at blive sjovt at tage i svømmehallen, da babyen bedre kan rumme det, nu hvor den er blevet lidt større. De fleste babyer elsker at lege i vand, og de tager gerne en god lur efterfølgende, da de bruger meget energi og mange sanser er på overarbejde.

Lege fra 9 måneders alderen
Nu har babyen nået en alder, hvor det er mere robust. Måske har den lært at kravle og er måske endda begyndt at rejse sig op af ting. Nu bliver det sjovt med sanglege. En anden sjov leg kan være en føleleg, hvor barnet får mulighed for at føle på forskellige ting, som man nu kan finde i hjemmet.
Man kan også lege med bolde. Små som store. Prøv for eksempel at placere babyen i et boldbassin. Det er sjovt at se begejstringen.

Jan Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *