Nyt hus? Det skal du huske, når du flytter

Nyt hus? Det skal du huske, når du flytter

Er du blevet husejer? Så ved du med garanti, at der er mange ting, du skal huske, inden du flytter. Processen har måske været lang for at finde det rigtige hus – men den slutter ikke, når du står med nøglen til dit drømmehus i hånden. Der er mange ting, der skal gøres, for at dit nye hus kan blive dit hjem. Du skal selvfølgelig indrette huset, så du føler dig hjemme, men der er også andre – og mere praktiske ting, der skal ordnes. Måske har du prøvet det før, hvis du før har ejet et hus eller en lejlighed, men hvis du flytter fra en lejebolig, er der mange nye ting, du skal tænke på – ting, som måske aldrig har været relevante for dig at tænke på. Herunder får du nogle tips til, hvad du skal huske, når du flytter ind i et nyt hus; nyttige tips, uanset om du har prøvet det før eller ej.

Hav styr på forsikringerne

Når du flytter i dit eget hus, skal du til at tænke på flere forsikringer, end du skulle, da du boede til leje. Inden du overtager huset, skal du for eksempel have tegnet en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring er god at have, da den dækker, hvis noget var galt ved huset inden køb. Således kan du sove mere trygt om natten. Udover en ejerskifteforsikring, skal du have flere forskellige forsikringer, når du er husejer. Du skal have en almindelig husforsikring – og alt efter hvilket hus du flytter ind i, skal du have tilkøbsforsikringer. Det smarteste er at tage fat i forskellige forsikringsselskaber, så de kan lave tilbud til dig. Hvis du indhenter tilbud, er der større chance for, at du finder de billigste og bedste forsikringer – og derved ikke føler dig snydt. At få styr på forsikringerne er altså vigtigt, når du skal flytte i hus!

De små ting, som du ikke har overvejet

Når du flytter ind i et hus, som før har været beboet, er der nogle ting, du skal tænke på – ting, du måske ikke havde overvejet. Du har med garanti kigget på, hvilken stand vinduer, døre og tag er i, men hvad med ting som låse? Der er mange småting i et hus, som du ikke nødvendigvis har kigget på inden indflytning. Låsene kan eksempelvis være meget slidte – hvilket de ofte er i huse, der før har været beboet. Måske vil du have nye låse, eller måske kan du nøjes med at smøre låsene. Det afhænger selvfølgelig af låsenes stand – hvis du er i tvivl om dine muligheder, kan du tage kontakt til en låsesmed, der kan hjælpe dig. Du kan eksempelvis finde en låsesmed her, der kan tage et kig på de gamle låse i huset.

Der er mange små ting i et hus, som du ikke har kigget på inden indflytning – det er helt normalt, for du lærer selvfølgelig først huset rigtigt at kende, efter du er flyttet ind. Tag det stille og roligt og giv dig selv tid til at føle dig hjemme i dit nye hus.

Jan Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *