Sådan slipper du af med din træthed

Sådan slipper du af med din træthed

Ser man statistisk på det lider op til en femtedel af alle danskere af forskellige former for søvnbesvær, dette kan i længere perioder medføre at man i hverdagen vil føle sig utrolig træt og demotiveret til selv at overkomme de mindste opgaver eller komplikationer. Har man i længere tid døjet med træthed kan man selv gøre nogle forskellige ting for at slippe af med denne træthed. Dog skal man først lokalisere årsagen, da der kan være mange faktorer, der spiller ind i forbindelse med ens nattesøvn. Følgende kommer lidt råd, tips og tricks.

Det første skridt på vejen for at komme af med sin træthed er naturligvis at kigge på ens søvnmønster og reflektere lidt over dette. Det er forskelligt, hvor mange timers søvn man behøver om natten, da dette er individuelt fra person til person, derfor kan man med dette hurtigt trick finde ud af, ca. hvor mange timers søvn man behøver. Det handler om at afprøve forskellige tider, og derefter vurdere med sig selv, hvordan ens energiniveau er og om man føler sig udhvilet i både krop og sjæl, for nogle er dette 6 timer, for andre er det 9 timer.

Slip af med din træthed med disse enkle tips

Har man problemer med at finde ud af, hvad det er der gør at man er så træt i hverdagen så få hjælp til at behandle dine søvnproblemer, det kan være at søge hjælp på internettet og derved forsøge at skabe en selvdiagnose, eller det kan være i forbindelse med at tage kontakt til ens læge. Hvis man selv forsøger og har fundet ud af, hvad ens grænseniveau for søvn er, for at kunne have en velfungerende hverdag, er næste skridt at finde ud af, hvad der begrænser en i at få dette. De mest typiske problemer omkring søvnløshed og træthed er, at man enten har svært ved at falde i søvn om aftenen, eller at man har en urolig søvn, enten med mange livlige drømme, eller fordi man ofte vågner i løbet af natten. Dette kan man selv gøre noget ved.

Sådan slipper du af med din træthed naturligt eller medicinsk

Har man problemer med at falde i søvn om aftenen og derfor vågner uden at være udhvilet og motiveret den efterfølgende morgen kan man forsøge sig med forskellige metoder for at få en bedre søvn. Den medicinske udvej bør altid være den sidste man forsøger sig med hvis man er kronisk træt, dog kan det være den eneste løsning for nogle. Den medicinske metode handler om at få nogle piller, der tilføjer det hormon, der ”slukker for tankevirksomheden” inden man skal sove, disse kan kun fås på recept via egen læge. Ønsker man dog selv at stimulere produktionen af dette hormon kan man forsøge sig på andre måder. Det handler om at gå i seng med afsluttede opgaver, man bør derfor ikke tage arbejdet, studiet eller hverdagens problemer med i seng, da dette ikke giver kroppen lov at slappe af. 

Jan Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *